Καταλύτης όλων για αλλαγή: ο ίδιος ο άνθρωπος

24 Ιαν.


MediaAssets3«Ανασυνταχθείτε»

ήταν ο τίτλος του εξαιρετικά επιτυχημένου Σεμιναρίου προσωπικής και επαγγελματικής ανάκαμψης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Διονύσου.

Το Σεμινάριο, του οποίου ηγήθηκε η διακεκριμένη Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Coach και συγγραφέας κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου – Παπαβασιλείου, διοργανώθηκε με τη στήριξη του Δημάρχου Διονύσου κ. Καλαφατέλη και τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας The Rebounders.

Η κα Ασημακοπούλου-Παπαβασιλείου υπήρξε η «καθοδηγήτρια» των παρευρισκομένων για τις δύο ώρες που διήρκησε το σεμινάριο. Με τη χρήση διαδραστικών μεθόδων και νέων τεχνικών ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, δημιούργησε ένα περιβάλλον προκλήσεων μέσα από το οποίο το ακροατήριο κλήθηκε να απαντήσει σε καίρια και δύσκολα ερωτήματα. Καίρια, γιατί αφορούσαν στην κατάσταση της έντονης επαγγελματικής και οικονομικής αστάθειας και ανασφάλειας που βιώνουμε. Δύσκολα, γιατί ήταν ερωτήματα τα οποία ενώ «στροβιλίζουν» στο μυαλό όλων μας, φοβόμαστε συνήθως να αντιμετωπίσουμε ή να παραδεχτούμε.

Μπορούμε να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε εκείνα τα πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς? Ποιος είναι ο πιο δυνατός μοχλός επαγγελματικής και προσωπικής ανάκαμψης? Ποια είναι τα στοιχεία που μας εμποδίζουν να γίνουμε καλύτεροι και τα εμπόδια που δημιουργούνται? Ποια είναι η πανάκεια?

Η κα Ασημακοπούλου-Παπαβασιλείου, συνοψίζοντας από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, παρουσίασε ως κύρια εμπόδια εξέλιξής μας την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, το φόβο για το αύριο, το θυμό. Συναισθήματα που μας οδηγούν σε ακινητοποίηση, σύγχυση, θυματοποίηση, ηττοπάθεια, απογοήτευση. Καταλύτης όλων για αλλαγή: ο ίδιος ο άνθρωπος. Πρότεινε ότι η απάντηση βρίσκεται μέσα μας. Πρέπει να διαθέτουμε το κίνητρο τη θέληση και την ικανότητα, τη συνέπεια και την αφοσίωση για να αλλάξουμε. Με οδηγό μας τη δράση, την αυτοεκτίμηση, την εξωστρέφεια, την αισιοδοξία και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας, μπορούμε να φτάσουμε στη συνειδητοποίηση, τη δέσμευση και την αλλαγή. «Δεν είμαι έρμαιο – επηρεάζω – αλλάζω» ήταν το απαύγασμα της κας Ασημακοπούλου-Παπαβασιλείου, δημιουργώντας μόνο θετικά συναισθήματα στο κοινό που την καταχειροκρότησε.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, καθιστά αναγκαίο να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των ατόμων με ειδικές ικανότητες αλλά και κάθε κοινωνικής ομάδας ή συμπολίτη μας που πλήττεται από την κρίση. Έτσι, επιδιώκουμε μέσα από ημερίδες που διοργανώνουμε να παρέχουμε έγκυρη πληροφόρηση, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις με θετικό πνεύμα και περισσότερη αισιοδοξία.» Τέλος, ευχαρίστησε την κα Ασημακοπούλου-Παπαβασιλείου, καθώς και την εθελοντική ομάδα The Rebounders, για τη συμβολή τους σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση.

Tην εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων «Θέσπις» και «ΕΣΤΙΑ» κ.κ. Καρυστινός και Γαρεφαλάκης, και η Πρόεδρος της Σχολικής Α’ βάθμιας επιτροπής κα Λαμπρινή Μήλα.

1457604_341783489294584_77263894_n IMG_1491 moni kathomai IMG_1495 kosmos IMG_1492 kali PHOTO εκδηλ ΒΑ απο ΜΤ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: