Πληροφορίες – διαδικασία αναζήτησης εργασίας σε UK

18 Σεπτ.

Το συγκεκριμένο άρθρο ξεκινήσαμε με την Ελευθερία με σκοπό να συμπληρώνεται στην πορεία και από άλλους Rebounders. Έτσι ανταποκρίθηκαν, ο Κωνσταντίνος, ο Θοδωρής και ο Μάνος που κατέθεσαν και αυτοί τις πληροφορίες τους μέσα πάντα από τη δική τους  έρευνα και εμπειρία. Περιμένουμε όπως πάντα όποιον ή όποια φίλο/η να μας στείλουν τις δικές τους πληροφορίες σχετικά  για να έχουμε πάντα ένα σύγχρονο και χρήσιμο οδηγό για κάθε ενδιαφερόμενο/η

 Είναι γεγονός ότι τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό με αφορμή την αναζήτηση εργασίας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε έναν «οδηγό» ,αν μπορούμε να το πούμε έτσι, αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό και να βοηθήσουμε όλους όσους βρίσκονται στο στάδιο αυτό. Θα ξεκινήσουμε με ένα από τους πιο hot προορισμούς που είναι φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκινώντας, η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να γραφτείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερα βρετανικά job sites. Παρακάτω υπάρχει μία λίστα με τα επικρατέστερα.

1)       www.jobsite.co.uk

2)       www.monster.co.uk

3)       www.londonjob.co.uk

4)       www.indeed.co.uk

5)       www.totaljobs.com

6)       www.jobstoday.co.uk

7)       www.goc.uk/jobsearch

8)       www.cwjobs.co.uk

9)       www.adecco.co.uk

10)   www.cv-library.co.uk

και άλλα

11)   www.synergypersonnelservices.co.uk

12)   www.atkinsonpage.co.uk

13)   www.focusmanagementconsultants.co.uk και για άλλες χώρες, τρόφιμα

14)   www.questsearch.co.uk

15)   http://www.clementmay.com/ και για άλλες χώρες

Για Ιρλανδία

www.headhuntinternational.com

Είναι πολύ βασικό γραφτείτε σε sites γιατί με αυτό τον τρόπο θα σας έρχονται άμεσα ενημερώσεις για ανοίγματα  σε θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Όσον αφορά το βιογραφικό σας εννοείται ότι θα πρέπει να είναι σε άριστη μορφή. Για αρχή, μην χρησιμοποιήτε έτοιμα templates!! Προσπαθείστε αντ’αυτού να κρατήσετε μία απλή μορφή, μία με δύο το πολύ σελίδες και να υπάρχει μία ομοιόμορφη δομή. Οι βασικοί κανόνες για την Αγγλία είναι άριστη ορθογραφία, μη βάλετε φωτογραφία και μην αναφέρετε διεύθυνση και ηλικία ( το θέμα των διακρίσεων είναι πολύ ευαίσθητο) και φυσικά το βιογραφικό να είναι μία με δύο το πολύ σελίδες. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στη σελίδα : www.uk.hudson.com/jobseekers/searchjobs.aspx.

Εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά αν αφοσιωθείτε σε αυτό θα έρθει και το τηλέφωνο που περιμένετε. Συνήθως το πρώτο βήμα αφού έρθουν σε επαφή μαζί σας θα είναι μια τηλεφωνική συνέντευξη ή μια συνέντευξη μέσω skype. Αν όλα πάνε κατ’ευχήν το πιο πιθανό είναι να σας καλέσουν και για μία προσωπική συνέντευξη.

Είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση που τελικά φύγετε για Αγγλία να έχετε συγκεντρώσει τα παρακάτω χαρτιά μεταφρασμένα και να έχετε βγάλει το National Insurance Number από job centre ( www.gov.uk/apply-national-insurence-number ).

1)       διαβατήριο

2)       ταυτότητα

3)       πιστοποιητικό γέννησης

4)       ένσημα

5)       χαρτιά γιατρού

Όσον αφορά τη διαμονή, εδώ υπάρχουν κάποια site τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

www.expedia.co.uk

www.lastminute.com

www.travelocity.co.uk

www.travelstay.com

www.wotit.com

www.hostelworld.com

www.hostelbookers.com

www.londonnet.co.uk

www.gumtree.com

Και για ενοικίαση

www.rightmove.co.uk

www.zooplo.co.uk

Ελευθερία Μπουγιούκα

Business Administration Graduate from Athens University of Economics and Business

Ειδικά στο χώρο των επαγγελμάτων Υγείας:

http://www.wileypharmaceuticaljobs.com/jobs/pharmaceutical/

http://www.emedcareers.com/index.html

http://jobs.pmlive.com/

http://www.pharmafield.co.uk/

http://www.pharmiweb.com/careers/searchchoice.asp  (διεθνής)

Σχολιάστε