ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

19 Ιολ.

ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το συγκεκριμένο άρθρο ξεκινήσαμε με την Ελευθερία και περιμένουμε και τις δικές σας πληροφορίες για να το διατηρούμε σύγχρονο και χρήσιμο!!!

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς,  ανεξαρτήτως ηλικίας, αντιμετωπίζουμε το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την καθημερινότητά μας και την ψυχολογία μας και συνήθως  βυθιζόμαστε στο πρόβλημα χωρίς να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ή μία διέξοδο  σε αυτό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανεργία δεν συνεπάγεται αεργία. Είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να μένουμε ενεργοί και να αναπτύσσουμε το σημαντικότερο «προϊόν» που έχουμε – τον εαυτό μας. Κάνοντας μία προσπάθεια, μία κίνηση, έχουμε τουλάχιστον μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να βγεί κάτι θετικό ενώ απλά αφήνοντας τις μέρες να περνούν χωρίς να κάνουμε τίποτα έχουμε μηδέν πιθανότητες να βγει κάτι.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιους ενδεικτικούς κύριους ιστότοπους που αφορούν τον εθελοντισμό, τους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε και να αναζητήσετε πληροφορίες για το πώς μπορείτε αν θέλετε να γεμίσετε τη μέρα σας και σας τους παρουσιάζουμε σύντομα παρακάτω.

Volunteer4Greece (www.volunteer4greece.gr) Ο ιστότοπος αυτός είναι μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια ιδιωτών που ξεκίνησε με σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτές. Οι εθελοντικοί οργανισμοί  αναρτούν στη σελίδα αυτή τις εθελοντικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν και οι εθελοντές μπορούν να κάνουν αναζητήσεις θέσεων ανά περιοχή και κατηγορία οργάνωσης.

Τέλος, να πούμε ότι σαφώς αυτές δεν είναι οι μόνες σελίδες τις οποίες μπορείτε να βρείτε. Κάνοντας μια απλή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε και άλλες σελίδες που σας ενδιαφέρουν. Ελπίζουμε όμως να βοηθήσαμε και να δώσαμε το έναυσμα σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους να το κάνουν! Μην αφήνετε  τις μέρες σας να περνούν χωρίς να κάνετε έστω και κάτι φαινομενικά ασήμαντο και μην φοβάστε να ψάξετε, να σκεφτείτε και να δράσετε. Καλές αναζητήσεις!

Ελευθερία Μπουγιούκα

Business Administration Graduate from Athens University of Economics and Business

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: