Greek Successful Rebounders

31 May

Επιτυχημένοι Έλληνες Επιχειρηματίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

 Εδώ συγκεντρώνουμε  Έλληνες επιχειρηματίες που δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με καινοτόμα προσέγγιση – Rebounding!!! και  μας κάνουν περήφανους και αισιόδοξους.

Τις παρακάτω πληροφορίες τις συγκεντρώσαμε εμείς μέσα από τον έντυπο/ ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο και ευχόμαστε να τις συμπληρώνουμε συνεχώς με τη δική σας βοήθεια

Here we harvest information through the Internet and the Press in general about Greek entrepreneurs that the economic crisis has not left them dejected so far; on the other hand, they keep on taking action in Greece or abroad with an innovative approach-Rebounding!!-and they still make us proud and optimistic. We wish to fill in the blanks with your help! 

Βασίλης Μπάλλας: Μαστίχα. Εγκατέλειψε μαζί με τη σύντροφό του την Αθήνα και την δουλειά σε γνωστή εταιρία πληροφορικής και πήγαν στη Χίο για καλύτερη ποιότητα ζωής. Εκεί καλλιεργούν μαστιχόδεντρα και διοργανώνουν αγροτουριστικές δραστηριότητες. (www.youtube.com/watch?v=l3bRQpaZZfw)

Vassili Balas: Mastic. He left Athens with his partner and the job at a well-known IT company and they went to Chios for a better quality of life. They started cultivating mastic trees and organizing agricultural tourist activities.

Νίκος Γαβαλάς: Σαλιγκάρια. Μετακόμισε με την σύντροφό του στη Χίο, νοίκιασε ένα σπίτι και ένα παλιό θερμοκήπιο. Αναζητούν αγοραστές για τα σαλιγκάρια μέσω γνωστών αλλά και στο διαδίκτυο και έτσι εξάγουν μέρος της παραγωγής τους. (http://www.egaio.gr/news2.php?mid=352&smid=400‎)

Nick Gavalas: Snails. With his partner, he moved to Chios, rented a house and an old greenhouse. They look for potential buyers through people they already know and the internet. They so manage to export a big part of their production.

Δήμητρα Σκανδάλη:Κοσμήματα.  Μετακόμισε από τον Πειραιά όπου μεγάλωσε στη Χίο. Εκεί νοίκιασε  ένα μαγαζάκι και άνοιξε κοσμηματοπωλείο. Τα περισσότερα έσοδα της προέρχονται από επισκευές των κοσμημάτων που φέρνουν οι κυρίες του νησιού. Παράλληλα έχει εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή. (http://chatzelenisgeorge.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1826.html)

Dimitra Skandalis: Jewelry. She moved from Piraeus, where she grew up, to Chios. She rented a small shop there and opened a jewelry store. The greatest part of her income emanates from jewelry repair that the ladies of the island bring to her. In parallel, she has published her first poetry collection.

Αντιγόνη Μαϊστράλη: Ξενοδόχος.   Εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Χίο όπου δημιούργησε ξενώνα για την ανέγερση του οποίου πήρε τραπεζικό δάνειο και επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια ενός προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. (http://hellenicstartups.gr)

Antigone Maistralis: hotelier. She left Athens and settled to Chios where she created a guest house for the construction of which she took a bank loan and a subsidy from the European Union in the frame of a program of agricultural development.

Γιάννης Κυριμκυρίδης: The Music Case. Μουσική. ίδρυσε την υπηρεσία διανομής μουσικής themusicase.com Ανεξάρτητοι συνθέτες «ανεβάζουν»  τη μουσική τους στο site. Εκεί τη βρίσκουν παραγωγοί ταινιών, διαφημίσεων, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών εκπομπών κτλ. Το site εισπράττει το συμφωνημένο ποσοστό μόνο όταν υπάρξει συναλλαγή. (http://www.themusicase.com/)

John Kyrimkiridis: Music. He created the service of music distribution themusiccase.com. Independent composers upload their music on the site. Film or TV producers can find it there and the site takes the agreed amount of money only when a transaction takes place.

Παναγής Μανουηλίδης:  Odysea. Τρόφιμα: εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στην αγγλική αγορά. Εισάγει περίπου το 62% του ελληνικού ελαιολάδου που πωλείται στην Αγγλία. (http://www.odysea.com)

Panagi Manouilidis: Food. He runs import of Greek products into the English market. He imports approximately 62% of the Greek olive oil that is sold in England.

 The little Greek Pie: Τρόφιμα. Ο Ευάγγελος Κλεφτάκης άνοιξε κατάστημα στο κέντρο του Λονδίνου με ηπειρώτικες πίτες. Μελλοντικά σχέδια: η διάθεση των προϊόντων του σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία πώλησης στο Λονδίνο. (http://www.littlegreekpie.com)

The little Greek Pie: Food. Evangelos Kleftakis opened a shop in the very heart of London with pies from his homeland, Epirus. Future plans: the retail of his products at big super markets and other points of sale in London.

Inos- Automationssoftware: Ρομποτική.Ο Λάμπης Τασάκος  ίδρυσε το 1997 στη Γερμανία την εταιρία Inos Automationssoftware με αντικείμενο την παραγωγή λογισμικού για ρομπότ αυτοκινητοβιομηχανίας. Πελάτες του είναι η Porsche, η Audi, η BMW, η Volkswagen κτλ. (http://www.inos-automation.de)

Inos: Robotics. Labi Tasakos created in 1997 in Germany the company Inos Automationssoftware with the aim of producing software for automotive industry robots. His most famous customers are Porsche, Audi, BMW, Volkswagen etc.

Παναγιώτης Παπανικολάου: Τυροκόμος. Το 2000 αποφάσισε να επιστρέψει στη Σαμοθράκη και να θέσει ξανά σε λειτουργία το μικρό τυροκομείο του παππού του. Το εκσυγχρόνισε, και σήμερα παράγει προϊόντα που γοητεύουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.  Βραβείο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στα βραβεία ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» 2013. (http://www.gastronomos.gr/vraveia/4055/To-onadiko-turokoeio-se-ena-ktinotrofiko-nisi)

Panagioti Papanikolaou: Cheese maker. In 2000, he decided to go back to Samothrace and work in the small enterprise that belonged to his grandfather. He modernized it, and nowadays he produces really tasty products. He received the prize of cheese making products in the quality prizes of the magazine Gastronomos.

 Νίκος Μάζης: Αρτοποιός. Είναι και δάσκαλος στον ΟΑΕΔ, αλλά επισκέπτεται και σχολεία μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπούν το αληθινό ψωμί. Στο μαγαζί του δεν θα βρείτε έτοιμα μείγματα αλευριού, εξαιτίας των οποίων οι περισσότεροι φούρνοι προσφέρουν πανομοιότυπα προϊόντα. Θα βρείτε μόνο καλής ποιότητας ψωμί, από ελληνικά εξαιρετικά αλεύρια. Βραβείο Καταστήματος του περιοδικού «Γαστρονόμος» 2013.

Nick Mazis: Baker. He is also a teacher but still visits schools in order to teach children to love real bread. In his shop you will only find bread of excellent quality from great Greek flour and NOT flour mixtures, due to which bakers produce identical products. He received a prize from the Greek magazine Gastronomos for his innovative shop.

(http://www.gastronomos.gr/vraveia/4054/Psomi-mono-apo-elliniko-aleuri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: