Ενδιαφέροντα links

29 Μάι.

Η πληθώρα πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα δεν βοηθά στην άμεση αξιοποίησή της. Εδώ συγκεντρώνουμε πηγές που θεωρούμε αξιόπιστες ώστε να πάρετε ιδέες για επαγγελματική αλλά και προσωπική δραστηριοποίηση. Διαδικτυακούς τόπους με κοινωνικές, πολιτικές και επιχειρηματικές δράσεις καθώς και τόπους για υποστήριξη σε θέματα προσωπικά και εργασιακά. Με τη βοήθειά σας θα εμπλουτίζεται συνεχώς η λίστα μας με διευθύνσεις που να ανταποκρίνονται στις αρχές μας.  Η αξιοπιστία, η ποιότητα της πληροφορίας, η θετικότητα, η δράση που μας προχωρά μπροστά προσωπικά και σαν έθνος, τα καλά παραδείγματα προς μίμηση, οι νέες ελπιδοφόρες ιδέες που μας αναπτύσσουν και μας εξελίσσουν προς το ωραίο, το θετικό, το ακέραιο.

LinkedIn Our Group The Rebounders: Για να συνδεθείτε μαζί μας στο linked in, να ανεβάζετε ότι πιστεύετε ότι ενδιαφέρει την ομάδα, να παίρνετε ιδέες, να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΘΕ για ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ!

http://www.goodnews.gr/ Το πρώτο πρακτορείο που από την ίδρυσή του το 2009 μεταδίδει μόνο καλές ειδήσεις!! (Π.χ. τι παράγει ο τόπος μας, άτομα που δίνουν το καλό παράδειγμα κ.ο.κ).

http://www.hre.gr   Business and  Career Coaching, HR Consulting, Motivational Training, οι εμπνευστές των Rebounders, δημιουργούν εδώ καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης, εμψύχωσης και κινητοποίησης για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

http://www.epipsi.gr/ Το site του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. Στο εν λόγω ινστιτούτο  μπορούν να απευθύνονται άτομα κάθε ηλικίας για δωρεάν ψυχολογικές συνεδρίες.

http://www.kariera.gr/GR/JobSeeker/JSPage.aspx?pagever=SDADE_B2C

Το σεμινάριο αναζήτησης εργασίας-workshop, διεξάγεται κάθε Δευτέρα στα γραφεία του Kariera.gr πχ Τάσεις της αγοράς εργασίας σήμερα, τεχνικές του υποψηφίου, networking,  βιογραφικό, κλπ πως να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα της απόλυσης και πώς να αλλάξετε τρόπο σκέψης και με ποιες τακτικές θα αντιμετωπίσετε την αγορά εργασίας.

http://www.4hr.gr/ Χώρος επικοινωνίας για θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και εργασίας.

http://www.iforu.gr): I for U: Greek Mentoring Network. Δυναμικός μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 από γυναίκες για υποστήριξη – mentoring γυναικών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των επιχειρήσεων.

http://koinoniaaksion.gr  ’Οραμα, στρατηγική και σχέδιο της Κοινωνίας Αξιών είναι να ενώσει όλους τους πολίτες που αγωνιούν για τη χώρα, σε μια κρίσιμη δύναμη ανατροπής του κατεστημένου πολιτικού συστήματος που συνεχίζει να την καταστρέφει. Θεωρεί ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι το δίδαγμα της ρήσης του Πλάτωνα «Μια από τις τιμωρίες μας να μη καταδεχόμαστε να ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροί μας» και ότι μόνη ελπίδα είμαστε εμείς οι πολίτες.

www.repowergreece.com Συλλογική πρωτοβουλία με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας. Το Repower Greece βασίζεται στη σκέψη ότι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και δεν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε με τρόπο δημιουργικό, ανατρεπτικό  και ρεαλιστικό συγχρόνως, τίποτα δεν θα αλλάξει στην πατρίδα μας ουσιαστικά. Για το σκοπό αυτό λοιπόν το Repower Greece αναζητά και προβάλλει εποικοδομητικές αντιλήψεις που αντανακλώνται σε σκέψεις, ιστορίες και ιδέες, πρεσβευτές της αληθινής Ελλάδας.

www.forumagoraideon.gr  Το forum ΑΓΟΡΑ ΙΔΕΩΝ είναι καρπός μιας συλλογικής πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών που από το 2003 λειτουργεί με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης και ως οργανισμός παραγωγής, προβολής και προώθησης προτάσεων για εφαρμόσιμες δημόσιες πολιτικές.

http://www.teleiakaipavla.gr/ Κίνημα πολιτών κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε μια κακή ή καλή σχετική ιστορία για να μαθαίνονται και …διορθώνονται?

www.greecedebtfree.org/ Η οργάνωση «Greece debt free» είναι ένας μη πολιτικός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αγωνίζεται για τη διαφάνεια και δε μετέχει στην παραγωγή πολιτικού έργου. Απασχολεί  εθελοντές και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πλατφόρμα δραστηριοποίησης στην  παραγωγή υγιούς οικονομικής αλλαγής για  να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

http://www.madein-greece.com Διαδικτυακός τόπος που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για ελληνικά προϊόντα, ‘Έλληνες εξαγωγείς, ελληνικές εταιρίες, ‘Έλληνες προμηθευτές. Καλύπτει μεγάλη γκάμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (από βιομηχανικές εταιρίες μέχρι εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και έρευνας).

Step (www.step.gov.gr) Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα εκάστοτε ενεργά προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δια βίου μάθησης. Περιλαμβάνει α) προγράμματα κατάρτισης υπουργείων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δια βίου μάθηση, ώστε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα να είναι συγκεντρωμένα σε μια μόνο ιστοσελίδα και να διευκολύνεται η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, β) εκδηλώσεις που αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δια βίου μάθηση, γ) διαδικασίες, νόμους και διατάξεις ώστε να υπάρχει μια συνεκτική βάση-οδηγός για κάθε ενδιαφερόμενο, δ) συνδέσεις με άλλες κρατικές πύλες, που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά των νέων.

http://www.omikronconsulting.gr/index1.php θέματα οικονομικής φύσεως για να είμαστε ενημερωμένοι πχ “Η €-Ζώνη δεν θα διαλυθεί, μάλλον θα ευημερήσει, Συγκριτική ανάλυση βασικών οικονομικών δεδομένων

EΣΠΑ (www.espa.gr) Στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ μπορείτα να βρείτε πληροφορίες σχετικά με νέα αναπτυξιακά προγράμματα, προκηρύξεις, προσκλήσεις και διαγωνισμούς.

Startup (www.startup.gr) Σε αυτό τον ιστότοπο θα βρείτε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα επιχειρηματική ιδέα καθώς και ανακοινώσεις για σχετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: