Eloquent Speech – σύντομη ουσιαστική παρουσίαση του εαυτού μας

21 Μαρ.

Τακτική δημινιαία συνάντηση των REBOUNDERS

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 2η του έτους

Το Rebounding είναι τελικά πολύ γοητευτικό όταν το μοιράζεσαι!

Θέμα: Eloquent Speech – σύντομη ουσιαστική παρουσίαση του εαυτού μας – business profile

 Η δεύτερη συνάντησή μας το 2013 μας βρίσκει πιο δυνατούς και πιο ενωμένους.

Η κάθε μας συνάντηση μας προσφέρει συνεχώς νέες εμπειρίες, νέα γνώση, νέα παραδείγματα και αυτό οφείλεται σε σας που συμμετέχετε και στη γεναιότητα με την οποία μοιράζεθε τις σημαντικές πρσωπικές σας ιστορίες.

Το θέμα μας αυτή τη φορά είναι το Eloquent speech.

Πόσες φορές χρειάστηκε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας μέσα σε ένα λεπτό? Μείνατε ευχαριστημένος? Η νοιώσατε ότι χάσατε μια ευκαιρία? Να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Να ανοίξετε μια πόρτα μιας νέας επαγγελματικής προοπτικής. Να πουλήσετε τα προιόντα σας?

Μαζί θα το κάνουμε τόσο εύκολο όσο δεν είναι στην πραγματικότητα. Γι αυτό και πρέπει να το προετοιμάζετε. Γιατί είναι πολύ σπουδαίο για να το αφήνετε στην τύχη.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στην τελευταία μας συνάντηση μας  απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της προφορικής παρουσίασης τους εαυτού μας μέσα σε λίγα λεπτά. Η πίεση του χρόνου μας κάνει ακόμη πιο υπεύθυνους και απαραίτητη την προετοιμασία γι αυτό. Επιπλέον σημαντική την αξιοποίηση της συγκυρίας για επαγγελματικούς λόγους είτε για να προβάλουμε τον εαυτό μας είτε τις υπηρεσίες είτε τα προϊόντα που πουλάμε.

 Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να έχουμε ξεκάθαρους στόχους. Τι υπηρεσίες προσφέρουμε, τι προϊόντα πουλάμε, τι εργασία αναζητούμε.

 Αναφερθήκαμε περισσότερο στην τρίτη περίπτωση της αναζήτησης εργασίας. Όπως και στις άλλες δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά πιο αποτελεσματικό να αναφερόμαστε στα οφέλη και όχι στα χαρακτηριστικά ή στη διαδικασία, άρα στην περίπτωση της αναζήτησης εργασίας, στην αξία που μπορούμε να δώσουμε σε μια εργασία και στο κέρδος-όφελος που θα έχει ο υποψήφιος εργοδότης από μας.

 Όσον αφορά στο βιογραφικό μας είναι καλό να ξεκινά με τη σύντομη παρουσίαση του εαυτού μας μέσω του business profile (τι θέλω να κάνω, γιατί, ποιά αξία θα δώσω στην εταιρία).

 Ουσιαστικά αυτό που κάνει το business profile είναι να συμπυκνώνει τα βασικά χαρακτηριστικά του υποψήφιου και να μεταφέρει την «προίκα» που έχει αυτός στον εργοδότη. Γι αυτό το λόγο και πρέπει να αλλάζει ανάλογα με το σε ποιόν κανείς απευθύνεται.

 Γενικά μιλώντας, η επιτυχημένη-ή μή- παρουσίαση του εαυτού μας εξαρτάται από δύο παράγοντες, τις περιστάσεις που συντρέχουν κάθε φορά και το χρόνο τον οποίο έχουμε για το σκοπό αυτό. Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος της προετοιμασίας, καθώς κάποιος πρέπει να ξέρει τι θέλει και να είναι σε θέση να παλέψει για τον εαυτό του. Θα έλεγε κανείς ότι αυτός ο «λόγος» που καλούμαστε να εκφωνήσουμε για τον εαυτό μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θυμίζει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν “lift speech”, δηλαδή λόγο ο οποίος είναι τόσο σύντομος όσο και το «πέρασμα» ενός ασανσέρ από  έναν όροφο στον επόμενο.

Όσο εξελίσσεται η διαδικασία της συνέντευξης, καλό θα είναι ο εκάστοτε υποψήφιος με σοβαρότητα, ακεραιότητα και πραγματικό ενδιαφέρον να δίνει στο άτομο που έχει απέναντί του να καταλάβει τι μπορεί ο τελευταίος να κερδίσει από αυτό (χρόνο, χρήμα, εξυπηρέτηση). Στην ουσία δηλαδή ο συνεντευξιαζόμενος είναι αυτός που καθορίζει το ρυθμό της συζήτησης με έναν εν δυνάμει εργοδότη, παρά το φαινομενικά αντίθετο.

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, είναι αναγκαίος ο προσανατολισμός του ατόμου που ενδιαφέρεται για πρόσληψη στους στόχους και τα αποτελέσματα, δηλαδή στην πράξη,.

  Σε γενικές γραμμές, η σύντομη παρουσίαση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου θα πρέπει να βασίζεται στους ακόλουθους τρεις πυλώνες: όραμα, στόχος, επαγγελματική εμπειρία- αποτελέσματα. Τι επιθυμώ να προσφέρω και γιατί το υποστηρίζω. Όχι τη διαδικασία δηλαδή το πώς αλλά το γιατί και πως το αποδεικνύω.

 Επίσης, ιδιαίτερα ωφέλιμη θα ήταν η ανεύρεση και χρήση στο business profile ενός υποψήφιου για πρόσληψη λέξεων-κλειδιά που «κουμπώνουν» με ό, τι ψάχνει να βρει ο εκάστοτε εργοδότης.

 ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

I just pop up and I feel more rich in experience! So interactive!! It was above expectations indeed!

 Χ Β

 Πριν κάνει κάποιος/α rebound, πρέπει να ξέρει τι μπάλα έχει στα χέρια του/της και αυτό είναι πιο σημαντικό από το να πάει να κάνει κατευθείαν rebound! Πολύ εποικοδομητική συνάντηση και το πιο χρήσιμο για όλους μας είναι να βλέπεις πως οι rebounders είναι πολλοί και συνειδητοποιημένοι, δεν είμαστε μόνοι!

 Γ Λ

 Θυμαμαι απο την προτερη ενασχολήση μου με το «ευγενές» αθλημα της Καλαθοσφαίρισης οτι για να κερδίζει κάποιος τα ριμπαουντ χρειάζεται ανάμεσα σε αλλα να κάνει τα ακόλουθα: 1. Να πηδαει ψηλα στο σωστο χρόνο -(skills)2. Να γνωρίζει βασει πιθανοτήτων που θα πάει η μπάλλα μετά το σούτ-μακρινό σουτ μακρινο ριμπαουντ κτλ-(knowledge) 3. Να πετυχαίνει καλό «μπλοκ ουτ».(willingness) 4. Εξάσκηση, εξάσκηση ,εξασκηση. Τι λέτε?

 Θ Σ

 Ήταν η πρώτη μου επαφή με τους rebounders, η πρώτη επαφή και σίγουρα όχι η τελευταία!! Πολύ εποικοδομητική, πολύ ουσιώδης, πήρα πράγματα, ευελπιστώ να έδωσα κάτι και εγώ και σίγουρα έφυγα με περισσότερες και διαφορετικές εμπειρίες!

 ΕΦ

 Η πρώτη μου εμπειρία με τους Rebounders μπορεί να περιγραφεί ως μια συνάντηση με αξιόλογους ανθρώπους και επαγγελματίες, κατά την οποία με αφετηρία το όραμα φτάσαμε όλοι μαζί πιο κοντά στην πραγματική επαγγελματική μας ταυτότητα, με τρόπο απλό και συνάμα ουσιώδη. Σας ευχαριστώ για την διάδραση και ανυπομονώ να σας ξανασυναντήσω όλες και όλους στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού

 ΠΤ

 Οι Rebounders μπαίνουν στο παιχνίδι διότι έχουν γνώσεις εμπειρίες και όρεξη να νικήσουν. Έχουν όμως και κάτι ακόμη, γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις βρεθεί έξω από το παιχνίδι και πώς αυτό σε κάνει να είσαι ο καλύτερος παίκτης για να φέρεις σε πέρας την αλλαγή για την οποία όλη η χώρα μιλάει. Αυτό μας το πλεονέκτημα πρέπει να το διαδώσουμε γρήγορα και δυνατά. Οι πρωτοβουλίες μας που ακολουθούν θα στοχεύουν και σε αυτόν τον στόχο.

 Πρόδρομος Παπαβασιλείου

 Θετική ενέργεια, αμήχανη αρχή, δυναμικό τελείωμα. Κάθε φορά νοιώθουμε πιο δυνατοί για να συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις μας την εμπειρία μας να μοιραζόμαστε σκληρά αλλά και υπέροχα συναισθήματα συνενοχής, συμμετοχής, έκπληξης, ανακάλυψης, ανακούφισης. Οι Rebounders είναι οι καλύτεροί σας/μας φίλοι. Το Rebounding tool box έχει πολλά πολλά εργαλεία και τα βγάζει σιγά σιγά ώστε να σας κάνει να …ανυπομονείτε για την επόμενη συνάντηση, όπως κι εγώ!

 Βαρβάρα Ασημακοπούλου

 Τι κέρδισα! Άκούστε  (σε mp3) τα τελευταία λεπτά της συνάντησής  μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: