Ας ψηφίσουμε τώρα με αξίες!

22 Μάι.

 Του Πρόδρομου Παπαβασιλείου

Τα κατάφεραν. Οι πολιτικοί μας τα κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες να κατρακυλούν στον γκρεμό. Μέχρι πριν λίγε μέρες λέγαμε ότι ήμασταν  στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα πλέον κατρακυλάμε.

Ακόμη και η απλή τυπική σε άλλες εποχές διαδικασία επιλογής υπηρεσιακής κυβέρνησης είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ασυνεννοησίας, της αλαζονείας, της κομματικής σκοπιμότητας της πλήρους αμετροέπειας η καλύτερα της πλήρους τύφλωσης. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν δεν καταλαβαίνουν.

Το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Αρσένη, έτσι  ξεδιάντροπα, δεν αποτελεί σημάδι μόνο της διαστρέβλωσης των πάντων που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί σημάδι για όλη την πολιτική φατρία που είδαμε να παρελαύνει από τις οθόνες μας.

Ο Κουβέλης ενώ είχε εγκαταλείψει κάποιους μήνες πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η  Ελλάδα κατρακυλάει στο γκρεμό έκρινε ότι μόνο με Τσίπρα , μπορούσε να την σώσει. Δεν υπάρχουν για τον σεβαστό κ. Κουβέλη άνθρωποι με αξίες που θα μπορούσαν σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων να ανακόψουν το κατρακύλημα.

Ο κ Σαμαράς, δεν θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για την επιμονή του να διεξαχθούν εκλογές. Έτσι δεν θα έπραττε ένας άνθρωπος με αξίες ; Αν δεν είχε την απύθμενη φιλοδοξία να στεφτεί πρωθυπουργός όπως ήλπιζε, και συμφωνούσε να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της περιόδου, η εποχή Παπαδήμου θα συνεχιζόταν. Οι μόνη αξία που υπάρχει στον κ. Σαμαρά είναι η φιλοδοξία, είναι η προσωπική ικανοποίηση.  Ντροπή του που θέλει να ηγηθεί και του ευρωπαϊκού μετώπου. Τώρα από την θέση του 19% το θυμήθηκε.

 Η γενναιότητα, ο αλτρουισμός  και η διάθεση για προσφορά στην πατρίδα  είναι οι θεμελιώδεις αξίες του σωστού πολιτικού. Οι ‘’πολιτικοί’’ όμως που ξέρουμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτές.  

Για τον Βενιζέλο τι να πει κανείς, είναι τόσο αναιδής που θα απαντούσε ότι εγώ τα έλεγα στον ΓΑΠ ως υπουργός του και στενός συνεργάτης του εδώ και 2,5 χρόνια αυτός δεν με άκουγε, ενώ η Ελλάδα έτρεχε προς τον γκρεμό.

Τώρα που κατρακυλάμε στο γκρεμό χρειαζόμαστε ένα δυνατό χέρι να μας πιάσει και να μας συγκρατήσει. Το «χέρι» αυτό πρέπει να διαπνέεται από αξίες. Αξίες με τις οποίες έχει βιώσει έχει δοκιμασθεί και έχει αποδείξει ότι δεν τις υιοθετεί μόνο για να τις χρησιμοποιεί σε λόγους, ομιλίες, μονόλογους και για να κάνει εντύπωση σε κουφά ακροατήρια.

 Έχει  αξίες  όπως η ακεραιότητα, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, (λέμε ότι εννοούμε και εννοούμε ότι λέμε), η ευθύτητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η συναίνεση, η εντιμότητα, και η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η συνέπεια, η δικαιοσύνη, η ισονομία, ο σεβασμός, η αποτελεσματικότητα και η λογοδοσία, η γενναιότητα ο αλτρουισμός και η διάθεση για προσφορά. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: